fbpx
felhasznalobarat-webshop

Így tedd felhasználóbaráttá a webshopodat

Ezeket mindenképp tartsd szem előtt, ha szeretnéd, hogy webshopod felhasználóbarát legyen, különben értékes vásárlókat veszíthetsz másodpercek alatt!

Szeretnéd, hogy webshopod felhasználóbarát, könnyen navigálható és vonzó legyen?

✅Ezekre tuti, hogy szükséged lesz a felhasználóbarát webshophoz:

✧Egyszerű design: A színek, betűtípusok, és elrendezés legyen harmonikus, hogy a vásárlók könnyen megtalálják, amit keresnek.
✧Mobilbarát: Remélem nem kell mondanom, hogy a legtöbben mobilról nézik a weboldaladat! A webshopnak reszponszívnak kell lennie, hogy különböző eszközökön is zökkenőmentesen működjön.
✧Gyors betöltés: 3 másodpercnél nem lehet a weboldalad!
✧Termékkategóriák és szűrő: Alakítsd logikusan a termékkategóriákat és adj lehetőséget a terméktulajdonságok szerinti szűrésre, keresésre.
✧Fizetési módok: Mindenképp legyen bankkártyás fizetési mód a webshopodban, mert meggyorsítja a döntés és a vásárlás folyamatát is.

❌Egy nem felhasználóbarát webshopnak komoly következményei lehetnek, amelyek negatívan befolyásolják az üzleted sikerét:

✧Alacsony konverzióarányok: Röviden és tömören vásárlókat veszítesz, a vásárlások aránya alacsony marad
Magas elhagyási ráta: Az elhagyási ráta (az oldalakról való gyors megpattanás) nő, ha a felhasználókat felidegesíti valami a vásárlási folyamatban.
✧Rossz visszajelzések: Az elégedetlen vásárlók hajlamosak negatív visszajelzéseket hagyni, amik tovább ronthatják a webshop hírnevét.
✧Ügyfélhűség: Ha a webshop nem nyújt pozitív vásárlói élményt, az ügyfélhűség csökkenni fog, máshol fognak vásárolni.
✧Alacsony SEO teljesítmény: A keresőmotoroknak is fontos, hogy a webshopok felhasználóbarátak legyenek. Ha az oldalad nehezen navigálható vagy lassú, az negatívan befolyásolhatja a keresőmotorok rangsorolását.
✧Pénzügyi veszteségek: A webshop optimalizálására fordított idő és pénz befektetés, viszont hosszú távon megtérül, mert nem veszítesz vásárlókat.

További bejegyzéseim webshop témakörben:

LOGÓRA VAGY WEBOLDALRA VAN SZÜKSÉGED?