fbpx
webshop-karacsonyi-checklist (2)

Így készítsd fel a webshopod a karácsonyi szezonra

Közeledik az ünnepi szezon, ami a legtöbb vállalkozás életében az év legforgalmasabb időszakának számít, így nem szabad az utolsó pillanatra hagyni, hogy a webshopod felkészüljön a növekvő forgalomra és az ünnepi vásárlókra. Ebben a bejegyzésben összeállítottam egy hasznos checklistát, amely segít abban, hogy minden rendben legyen a weboldaladdal az ünnepek előtti hajrában.

Karácsonyi webshop checklist ✅✅✅

1. Az arculatodban is jelenjen meg az ünnep

Frissítsd a weboldaladat ünnepi témájú képekkel és dizájnelemekkel.

Vonatkozhat ez a social media posztok designjára, webshop esetén a termékcsomagolásra is. Ne aggódj, nincs szükség arra, hogy teljesen új arculattal állj elő erre az időszakra, néhány kisebb változtatással is feldobhatod a webshopodat.

2. Ellenőrizd a webshop készletet!

Győződj meg róla, hogy elegendő készleted van az ünnepi szezonra. Nagyon fontos, hogy minden meghirdetett termékből megfelelő mennyiségű készlet álljon rendelkezésedre, nehogy csalódottan, üres kézzel távozzanak a vásárlóid az oldaladról.

Erre vonatkozóan készíthetsz becsléseket a tavalyi év statisztikái alapján. Emellett érdemes összeállítani karácsonyi ajánlatokat, termékcsomagokat.

3. Bizonyosodj meg róla, hogy weboldalad bírni fogja a karácsonyi rohamot!

A legrosszabb dolog, ami történhet, hogy weboldalad pont a legforgalmasabb időszakban adja fel a harcot. Mikor fordulhat ez elő? Ha egyszerre túl sok látogató van jelen a weboldaladon.

Ha korábban még nem tapasztaltál ilyet, érdemes a weboldalad karbantartójával egyeztetni, hogy megbizonyosodj róla, hogy webáruházad készen áll a vásárlók tömegére.

4. Optimalizáld a webshopod sebességét!

Vizsgáld meg a weboldal sebességét, és ha nem megfelelő, kérd meg a weboldalad karbantartóját/fejlesztőjét, hogy optimalizálja a betöltési időket.

Biztosítsd be, hogy a mobilverzió is megfelelően működjön.

5. Készíts karácsonyi, ünnepi témájú kategóriaoldalakat

Az aktuális ünnepeknek megfelelően elnevezett termékkategória oldalak nemcsak a felhasználói élményt fokozhatják, hanem segítenek ünnepi hangulatba hozni a vásárlókat.

Pl.: Karácsonyi termékcsomagok, Karácsonyi akció stb. látogatókat.

Extra előny, hogy a látogatók így sokkal könnyebben rátalálnak a karácsonyi ajánlatainkra.

Ha szükséged lenne egy kis segítségre a webshopod ünnepi időszakra való felkészítésében, vedd fel velem a kapcsolatot és segítek!

További bejegyzéseim webshop témakörben:

LOGÓRA VAGY WEBOLDALRA VAN SZÜKSÉGED?

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg, hogy mások is elolvashassák!

Facebook
LinkedIn