fbpx
vector, stress, illustration, situation, error, cartoon, person, worker, job, man, people, character, student, concept, design, flat, papers, laptop, windows, office, freelancer, burnout, frustrated, irritated, problem, thoughts, globe, stressed, graphic, symbol, angry, emotion, icon, young, tired, career, white, deadline, expression, busy, emotional, workplace, fear, art, web, print

5+1 indok, amiért jobb, ha NEM te csinálod a saját weboldaladat

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mennyire fontos számára a minőségi online megjelenés. Azonban ha valódi, üzleti célú, vevőszerző weboldalt szeretnél, akkor érdemes megfontolni, hogy tényleg jó ötlet-e a saját magad által összekattintgatott, DIY („Do it yourself”, azaz „Csináld magad”) weboldal.

#1 A minőségi munkához idő kell

Egy vevőszerző weboldal folyamatos fejlesztést, tartalom feltöltést igényel. Nem is beszélve a frissítésről, karbantartásról, biztonsági kérdésekről. Ha valaki vállalkozó, alapvetően is nagyon kevés a szabad ideje. Számos tanfolyamon meg lehet tanulni a weboldal készítés, illetve a WordPress használatának alapjait. Azonban hiába spórolsz pénzt, értékes időt veszítesz, amit a vállalkozásod fejlesztésével, vagy esetleg pihenéssel tölthetnél. Ráadásul a weboldalad nem fogja hozni a várt eredményt.

Rengeteg kritérium és technikai beállítás szükséges ahhoz, hogy egy weboldal hatékonyan működjön, és valóban alkalmas legyen a vevőszerzésre, így jobban jársz, ha szakértőre bízod az elkészítést.

#2 A sablon korlátai

Nem szabad elhinni, hogy egy alapszintű WordPress tanfolyam, amelyet akár egy vállalkozás indítást segítő tanfolyam keretein belül végeztél el, kiválthatja a webdesignert, vagy webfejlesztőt. Ilyenkor rengeteg kompromisszumot kell kötnöd, ugyanis nem tudod, hogyan szabd testre a sablonodat, hogyan változtass az elrendezésen, hogyan integrálj új funkciókat stb.

#3 Nem értesz hozzá igazán

A weboldal fejlesztése nem csupán a designból áll. Szükség van SEO (keresőoptimalizálás) beállításokra, megfelelő betöltési sebességre, biztonsági beállításokra stb. Arról nem is beszélve, ha hírlevél szoftvert szeretnél használni feliratkozási űrlappal egybekötve, netalán letölthető anyagokat szeretnél elhelyezni az oldaladon, vagy bankkártyás fizetést beállítani.

Valójában komplett üzleti öngyilkosságot követsz el, ha vállalkozásod első számú üzleti csatornáját szakértelem hiányában, a munka utáni esti órákban próbálod összetákolni.

#4 Nem lesz olcsóbb

Költséghatékonyabb megoldásnak tűnhet, ha saját magadnak állítod össze a weboldaladat, de később nagy valószínűséggel rá fogsz jönni, hogy jobban jártál volna, ha már az elején szakemberre bízod a dolgot.

Nyilvánvaló, hogy egy induló vállalkozásnak kétszer is meg kell gondolnia, hogy mire költi a pénzét, de ezen tényleg nem érdemes spórolni. Egy profi logó és arculat, és egy vevőszerzésre alkalmas üzleti weboldal fontos elemei egy mai vállalkozásnak.

#5 Keresőoptimalizálás

Weboldaladnak vonzónak kell lennie a keresőmotorok, de legfőképpen a Google számára. A nagy keresőmotorok nem térképezik fel a flash alapú webhelyeket, amelyeken sok DIY weboldal alapul. Mi értelme egy weboldalnak, ha nem lehet megtalálni a keresőben?

#5+1 Nem mobilbarát weboldal

A modern webhelyek képesek felismerni a böngésző képernyőméretét, és a szerint jelenítik meg a tartalmat. A nem mobilbarát weboldalakat a Google a találati listáján is hátrébb helyezi. Egyre többen használnak különféle okos eszközöket, így egy nem mobilbarát weboldal sokkal kevesebb látogatót fog vonzani.

Miért van szükséged szakemberre?

Egy weboldalon ideális esetben több szakember, vagy legalább is marketing tudással rendelkező webdesigner/fejlesztő dolgozik. Szakértelem nélkül a weboldalad nem teljesíti be elsődleges célját, nem szólítja meg a célközönséget, nem valósul meg az értékesítés.

Ha versenyképes szeretnél lenni a piacodon, nem lesz elegendő egy DIY weboldal. Tehát az első, és legfontosabb, hogy megfelelő szakembert válassz, ugyanis a weboldal egy befektetés, ami sokszorosan visszahozza az árát, ha hozzáértő készíti el számodra.

LOGÓRA VAGY WEBOLDALRA VAN SZÜKSÉGED?