248

Mennyit költ egy kisebb vállalkozás online marketingre?

A vállalkozások gyakran úgy tekintenek a weboldalra, mint kötelező kiadásra, és igyekeznek minél kevesebb pénzt költeni rá, így viszont a weboldal nem fogja hozni sem a látogatókat, sem a bevételt. A jó marketinghez mindkenképp szükség van weboldalra, nem várhatjuk azonban, hogy ne kelljen vele foglalkozni, és folyamatosan hozza a milliókat. A weboldal is egy marketingeszköz, ami lehetőséget teremt arra, hogy marketingezz, bevételt szerezz. Az viszont kizárólag rajtad múlik, hogyan élsz ezekkel a lehetőségekkel.

Tehát, egy újonnan készült honlap soha nem fog önállóan aranytojást tojni, a megfelelő karbantartás, technikai beállítások, frissülő tartalmak és a folyamatos online marketing nélkül.

Ma már szinte minden vállalkozásnak van weboldala, így konkurens cégek armadájával találkozhatsz. Habár rendkívül fontos a profi design, nem az alapján fognak a vásárlók megtalálni, hanem akkor, ha folyamatosan frissíted, karbantartod a weboldaladat, és jól használod az online marketing eszközöket.

2020-ban mindenképp szükség van erős közösségi média jelenlétre, és hasznos, gyakran frissülő tartalmakra, különben nem fogsz előre kerülni a Google keresőben.

Mindenképp legyen marketing stratégiád. Meg kell tervezned, hogyan éred el a potenciális vásárlóidat, hozz létre éves szintű stratégiát.

Na de milyen eszközöket használhatsz?Fontos, hogy közösséget építs a szolgáltatásod/terméked köré a social media platformokon.

Összefoglalásképp, az alábbi online marketing eszközöket érdemes lehet használnod:

  • modern megjelenésű, jól funkcionáló, okos eszközökre optimalizált weboldal
  • lead magnet, azaz ingyenes csali az érdeklődőszerzéshez (ebook, videósorozat stb.)
  • hírlevél marketing és remarketing
  • közösségi média marketing (Facebook, Instagram) és blogolás
  • SEO, azaz keresőoptimalizálás
  • Google hirdetések

Na de nézzük, mennyibe is kerül egy weboldal fenntartása és a hozzá tartozó online marketing egy kisebb cégnek (beszélhetünk egy kisebb étteremről, szálláshelyről, webshopról stb.):

Ez az összeg természetesen eltérő lehet, hiszen minden vállalkozás más és más, azonban mindenképp érdemes éves szintű stratégiát összeállítanod.

LOGÓRA VAGY WEBOLDALRA VAN SZÜKSÉGED?

Értesülj minél előbb

További értékes tartalmakért iratkozz fel hírlevelünkre

KAPCSOLAT

Telefon

+36202446777

Instagram

@webjungle.hu

Email

hello@webjungle.hu

Facebook

Webjungle.hu