ingyenes_stockfoto_lelohelyek_webjungle

7+1 ingyenes fotó lelőhely

Sokszor adódik úgy, hogy szükségünk van valamilyen képi illusztrációra, minőségi fotóra egy weboldalhoz, blogbejegyzéshez, vagy Facebook poszthoz. Ha Neked is szükséged van ingyenesen hozzáférhető, minőségi fotókra, infografikákra, akkor ez a bejegyzés Neked szól.

Mi is az a stock fotó?

A stock fotók olyan képek, amelyeket profi fotósok előre elkészítenek mások számára, és amelyek jellemzően digitális képügynökségek adatbázisából érhetőek el. Az ügynökség a kép használatáért cserébe általában elkér egy bizonyos összeget, vagy előfizetéssel korlátlanul is hozzájuthatsz a minőségi felvételekhez. A befolyt összegből a kép készítője jutalékot kap.

Ez mind rendben is lenne, azonban egy kisvállalkozás, vagy blogger nem minden esetben engedheti meg magának, hogy a legnépszerűbb stock adatbázisok borsos árait kifizesse. Az egyik legkeresettebb oldal, a Shutterstock 5 kép letöltését és jogtiszta felhasználását 49 euróért biztosítja (egyszeri díj), havi 10 képért pedig szintén 49 eurót kér el (havi díj).

Az Adobe Stock pedig havi 10 képért 29 eurót, havi 750 képért pedig 175 eurót kér el havonta.

Mi a megoldás?

Rengeteg ingyenes stock fotó gyűjtőoldal is létezik, vagy legalább is bizonyos képek ingyenes letölthetők a megadott feltételek betartásával (pl. forrásmegjelölés).

Fontos! Ha ilyen forrásból származó fotókat teszel közzé az oldaladon, mindig nézz utána a felhasználás feltételeinek!

1. Freepik

Remek minőségű fotókat és vektorgrafikákat találhatsz a Freepik oldalán. A felhasználás forrásmegjelölés mellett bizonyos képek esetén ingyenes, de az előfizetés sem kerül vészesen sokba. Ha előfizetésed van, letöltés után kapsz egy pdf fájlt, benne a névre szóló licensszel, így nem kell forrásmegjelölést használnod.

2. Pixabay

A Pixabayen található képek szabadon másolhatók, módosíthatók és terjeszthetők akár üzleti céllal is, a készítő engedélye és díjazása nélkül, azaz nem kell aggódnod a szerzői jogok miatt.

3. Pexels

A Pexels oldaláról letölthető összes fotó és videó díjmentesen felhasználható és módosítható (kereskedelmi céllal is), és szintén nincs szükség a forrás feltüntetésére.

4. Unsplash

Az Unsplash fotói teljesen ingyenes felhasználhatóak és módosíthatóak, azonban nem értékesíthetőek újra. Nem kötelező a forrás megjelölése.

5. Foter

Több mint 330 milliós ingyenes fotógyűjtemény vár a Foter oldalán, itt azonban figyelni kell a kép forrásának feltüntetésére.

6. StockSnap.io

A StockSnap-en igen jó minőségű képeket találhatsz, és itt sem kell aggódnod a szerzői jogok miatt.

7. Dreamstime

A Dreamstime fizetős stock szolgáltatása mellett, rengeteg ingyenesen letölthető képet is találhatsz, amelyek egy egyszerű regisztráció után válnak elérhetővé.

7+1. Google képkeresés

Nem sokan tudják, de a Google lehetőséget biztosít arra, hogy haladó beállításokkal, ingyenesen felhasználható (akár kereskedelmi célra) vagy szerkeszthető képeket keressünk.

LOGÓRA VAGY WEBOLDALRA VAN SZÜKSÉGED?

Értesülj minél előbb

További értékes tartalmakért iratkozz fel hírlevelünkre

KAPCSOLAT

Telefon

+36202446777

Instagram

@webjungle.hu

Email

hello@webjungle.hu

Facebook

Webjungle.hu